Direct online een lening aanvragen via onderstaande partijen? Kies een gewenste partij en vul de formulieren in. U ontvangt snel informatie over de mogelijkheden.
 

Kredietspotter:

De Leningmakelaar:

De Nederlandse Kredietmaatschappij:

Direct een lening aanvragen

Wilt u een lening aanvragen of vergelijken? Vraag vandaag snel een lening aan! Laat uw gegevens achter en een medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Lening aanvragen door heel Nederland
  • Helder en transparant
  • Lening op maat

Snel een lening aanvragen?

Vul vandaag nog het formulier in!

Kleine lening of minikrediet

Direct online een lening aanvragen via onderstaande partijen? Kies een gewenste partij en vul de formulieren in. U ontvangt snel informatie over de mogelijkheden.
 

Kredietspotter:

De Leningmakelaar:

De Nederlandse Kredietmaatschappij:

Informatie over een kleine lening

Veel mensen die nood hebben aan extra financiële middelen dienen helemaal geen groot bedrag te ontvangen, in tegendeel. Zij hebben doorgaans reeds voldoende aan slechts een paar honderd of duizend euro. Vroeger was het bijna onmogelijk om aan de wensen van deze doelgroep tegemoet te komen. Tegenwoordig is dat wel het geval. De zogenaamde minilening zorgt er voor dat mensen die gewoon een beetje extra financiële ademruimte nodig hebben deze ook kunnen krijgen. Het minikrediet is een zeer toegankelijke kredietvorm die evenwel wordt gekenmerkt door vrij hoge kosten (er is geen sprake van een periodieke rente) evenals een korte looptijd. Toch is het door middel van een kleine lening of een minikrediet mogelijk om zonder BKR controle een bepaald geldbedrag te lenen.

Minikrediet of kleine lening

De eerste vraag die u zich moet stellen is hoeveel geld u precies nodig heeft. Een standaard minikrediet is immers veelal beperkt tot een bedrag van 1.000 euro. Soms zijn grotere bedragen mogelijk, maar dan gelden afwijkende voorwaarden. U dient er ook altijd rekening mee te houden dat het daadwerkelijk om een klein bedrag blijft gaan. Van zodra u richting de 10.000 euro gaat zit u reeds in het vaarwater van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Voor een dergelijke kredietvorm dient u wel rekening te houden met een controle bij het Bureau Krediet Registratie. De kans bestaat dan ook dat een mogelijk dossier bij het BKR er voor zorgt dat de kredietaanvraag in dit geval niet wordt toegestaan.

Snel een klein extra bedrag ter beschikking

Ondanks het feit dat er slechts een klein bedrag wordt geleend is het vaak zo dat deze binnen korte periode dient te worden terugbetaald. Het feit dat er geen BKR controle wordt uitgevoerd zorgt er bovendien ook nog eens voor dat de kostprijs van een dergelijke lening standaard vrij iets hoger ligt. Wanneer u met andere woorden geen zin heeft om erg veel kosten te betalen voor het lenen van een klein geldbedrag is het misschien interessanter om te kijken in de richting van een onderhandse lening bij een vriend of familielid. Vindt u echter niemand die bereid is om u te helpen? In dat geval kan een minikrediet alsnog de oplossing betekenen.